Általános információk látogatóknak

A nagy mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen már több évtizedes hagyománya van, így ezt megtartva idén augusztusban ismét lesz a városban agrárprogram, a Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása áll.

Az idei év megkezdésekor bíztunk abban, hogy minden gördülékenyen újraindul, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba és augusztusban újra fogadni tudjuk régi és új partnereinket. Azonban szembesülnünk kellett a valósággal, a változatlanul kedvezőtlen körülményekkel, így arra kényszerülünk, hogy egy kockázatokban még mindig bővelkedő külső környezetben, keressük meg azokat az együttműködő partnereinket, akikkel ebben az átalakult világban együtt a jövő évre egy ismét magas szakmai színvonalú Szentlőrinci Gazdanapokat tudunk majd megszervezni.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ nehéz döntést hozott, de eltökéltek vagyunk a folytatásban és mellette az agrárium szolgálatában, így az érdeklődők az idei évben is találkozhatnak az újdonságokkal. Természetesen nem először találkozhatnak a gépbemutatóval Szentlőrincen, mert ilyesmi már korábban is szerepelt az országos ismertségű, s közel 30 éves múltra visszatekintő Szentlőrinci Gazdanapok programjában. Gondoskodunk arról, hogy az agrárium aktualitásai iránt érdeklődők ez év augusztusában se maradjanak rangos szentlőrinci program nélkül.

Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK néven olyan kiállítást terveztünk és hirdetünk meg, amely kimondottan a szakmának szól. E téren a városban ismét egy színvonalas agrár seregszemle következik augusztus 10 és 11-én. Ami pedig az ennél jóval nagyobb volumenű, szélesebb közönséghez szóló Szentlőrinci Gazdanapokat illeti, természetesen tudjuk, hogy sokakban maradhat hiányérzet a megszokott, bejáratott esemény idei elmaradása miatt, de biztosíthatunk mindenkit, hogy tervezzük a hagyomány folytatását. Kiemelten foglalkozunk a kérdéssel, keresve azokat a jövőbeni partnerségeket, szervezeteket, melyek konstruktív integrálásával egy új és gazdaságilag fenntarthatóbb modellt leszünk képesek kialakítani.

A kétnapos MEZŐGÉPNAPOK technikák és technológiák színe-javát vonultatja fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás irányvonalai iránt mélyebben érdeklődő agrárgazdálkodók számára. A program középpontjába a mezőgazdasági gépesítést állítjuk, a fő hangsúlyt a talajművelésben fontos gépek, technológiai sorok bemutatására helyezzük, de ötvözzük a szántóföldi- és az állógép-bemutatókat is. Külön kiemelendő a precíziós megközelítés, hiszen a bemutatott technológiák ilyen termelésre is alkalmasak.

A rendezvény látogatóinak az erő- és munkagépek megtekintése mellett azok behatóbb megismerésére is alkalma nyílik, ugyanis a gyakorlati bemutatók mellett szakmai előadások is várják őket. A gazdák így megtudhatják, hogy melyek a mezőgazdaság legújabb innovációi és alkalmazásuk jó gyakorlatai. Mindemellett lehetőségük lesz konzultációkra és szakmai megbeszélésekre a gépeket bemutató cégekkel, sőt, az eszközöket ki is próbálhatják. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ így szeretné elérni, hogy a szentlőrinci rendezvény igazán interaktív, és szakmai körökben valóban hiánypótló legyen.

A MEZŐGÉPNAPOKRA nyár elejétől fogadjuk a szakmai jelentkezőket, az augusztus 10-11-i eseményre pedig szeretettel várunk minden résztvevőt, aki a mezőgazdasági termelés iránt érdeklődik.

A rendezvénnyel kapcsolatban további információk a BMVK-tól kérhetők, ízelítőként pedig a tavalyi bemutatóról szóló anyag szolgál az alábbi linken: http://bmvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyszervezes/szantofoldi-gep-es-technologiai-bemutato

Üdvözlettel:
Pohl Marietta
ügyvezető igazgató

 

 

 

Megközelíthetőség, parkolás


Szentlőrinci Gazdanapok nagyobb térképen való megjelenítése 

Autóval

  • Budapest felől Pécsre érkezve tovább kell haladni a 6-os főúton Szentlőrincre (Szentlőrincen táblák jelzik a kiállítás helyszínét)
  • Barcs felől Szigetvárt elhagyva tovább kell haladni a 6-os főúton Szentlőrincre (Szentlőrincen táblák jelzik a kiállítás helyszínét)

Vonattal

A vonatról a szentlőrinci vasútállomáson kell leszállni. Az állomástól pár perces sétával elérhető a vásárközpont. A MÁV-START menetrendért kattintson ide.

Autóbusszal

A Szentlőrincen megálló buszról leszállva pár perces sétával elérhető a vásárközpont. A Volán társaságok menetrendjeiért kattintson ide.

GPS koordináták

46.042992, 17.979246 (Waze, illetve Google Maps használatakor elegendő beírni, hogy BMVK Rendezvény Centrum, vagy Kistermelők Háza.)

Látogatóink a vásár főbejáratánál kialakított területeken - a KRESZ szabályai szerint - ingyenesen tudnak parkolni.

Belépők (karszalagok)

A megvásárolt belépők kizárólag egyszeri belépésre jogosítanak. A vásár területén tartózkodni csak az aznapra szóló karszalaggal lehet. A karszalag sérülése vagy annak elvesztése esetén a belépő érvényét veszti.

 

Étkezés

A vásár területén kemencés udvar, számos büfé, stand, fagylaltos és más kitelepült vendéglátó egység várja a tradicionális ízeket keresõ látogatókat. Gazdanapunk híres arról, hogy a már megszokott ízek mellett a rég elfeledett magyar ételekkel és italokkal is találkozhat. Ahogy visszatérõ látogatóink szokták mondani: ”... a Gazdanapokon muszáj minden finomságot megkóstolni és kötelezõ jól lakni!”

 

Letöltések

Díjak

A Szentlőrinci Vágta nyertesei (2014-2018) Utolsó módosítás: 2018. augusztus 19.

A XXVI. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2019) Utolsó módosítás: 2019. augusztus 5.

A XXV. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2018) Utolsó módosítás: 2018. augusztus 19.

A XXIV. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2017) Utolsó módosítás: 2017. augusztus 19.

A Szentlőrinci Gazdanapok díjugrató versenyének eredményei (2017) Utolsó módosítás: 2017. augusztus 18.

A Traktoros ügyességi verseny eredményei (2017) Utolsó módosítás: 2017. augusztus 19.

A XXIII. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2016) Utolsó módosítás: 2016. augusztus 17.

A XXII. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2015) Utolsó módosítás: 2015. augusztus 4.

A Szentlőrinci Gazdanapok díjugrató versenyének eredményei (2015) Utolsó módosítás: 2015. augusztus 12.

A XXI. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2014) Utolsó módosítás: 2014. augusztus 11.

A XX. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2013)Utolsó módosítás: 2013. szeptember 17.

A XIX. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjai (2012) Utolsó módosítás: 2012. augusztus 16.

A XVIII. Baranyai Gazdanapok díjazottjai (2011) Utolsó módosítás: 2011. augusztus 16.

A XVII. Baranyai Gazdanapok díjazottjai (2010) Utolsó módosítás: 2010. augusztus 16.

Egyéb dokumentumok

27. Szentlőrinci Gazdanapok logó Utolsó módosítás: 2019. december 11.

A pdf dokumentumok megnyitásához, valamint a kiállítói szerződés számítógéppel történő kitöltéséhez Acrobat Reader, vagy egyéb PDF olvasó szükséges.

A doc és xls dokumentumok megnyitásához és szerkesztéséhez Microsoft Office, vagy LibreOffice programcsomagra van szüksége. Amennyiben nem rendelkezik a Microsoft termékével, kérjük töltse le az ingyenesen elérhető LibreOffice irodai szoftvercsomagot!